צילום וצלם/גילה אזולאי

ימים בהם הטכנולוגיה מתקדמת ב – NO-TIME, מעטים האנשים שלא מחזיקים מכשיר SMARTPHONE אשר מאגד בתוכו רזולוציית צילום גבוהה ופיצ'רים נוספים כמו "מסכות" לעיבוד . ובנוסף לזה עם פלישתן של הרשתות החברתיות לעולם הממשי, הרי זה פלא, מספר האנשים שמחזיקים מצלמות מקצועיות עם ציוד מתאים קוראים לעצמם צלמים, אך אני לא באה לשפוט או להכחיש, רק לאמר שלהחזיק מצלמה מבלי ללמוד אותה ואת רזי הצילום אין בה די.

ואז בא הצלם המקצועי שעוסק באמנות זו לצורך פרנסה שבהחלט משלבת גם הנאה, ובונה פרוייקט מהשלבים הראשונים. השלב הראשון וההכרחי הנדרש לפרויקט צילומי הוא קונספט. מרגע שהצלם   ו/או מבקש העבודה יודעים מהו הרעיון שאותו הם רוצים להמחיש, קול "הקליק" מתחיל להשמע.  בסיס זה נכון גם לגבי צילום צימרים, עיצוב פנים וארכיטקטורה, מכיוון שכל אתר או כל בעל צימר יכול ורוצה להמחיש אזורים ורעיונות מסוימים בעסק שלו. השלב הבא הוא ה – LOCATION– . כדי שהרעיון יבוא לידי ביטוי באופן מושלם יש צורך למצוא את האתר המושלם, וזו לעיתים עבודה בפני עצמה. לאחר שנמצא המיקום הנכון, יש לחשוב באילו שעות הכי נכון לצלם בכדי שהתאורה הסביבתית, כמו שמש ועננות יתאימו לרעיון הצילום. אם מדובר ברעיון שלא מצריך תאורת יום אז אפשר גם בערב או באור יום כאשר מחשיכים את התאורה הסביבתית, אבל זה מאמר אחר.

אז יש לנו רעיון, מיקום ובחרנו זמן נכון, ועדיין הדרך ארוכה. צילום פרוייקט שלא כמו צילום נוף שבו התוצאה היא כמעט מיידית, דורש אביזרים, דוגמנים וציוד תאורה. אבל לפחות כשאנחנו יודעים מה הרעיון, קל יותר להציב כל דבר במקום. אז יש תחושה שרק מצלמים ומסיימים, נכון? אז זהו, שלא. צילומיי הסיישן הראשון צריכים להיות בגדר נסיון, מעין  חזרה גנרלית. בסופה של חזרה זו יש בפנינו פריים שאותו צריך לבחון ולהסיק מסקנות כדי שבצילומים האמיתיים התוצאות יהיו לשביעות רצונו של הצלם ושל מבקש העבודה. וגם אז תמיד יש את ה- FINALLY  שהוא בעצם העיבוד,  קראו ותבינו למה.

גילה אזולאי - צלמת

אודות גילה אזולאי

צלמת המתמחה בצילום עבור בעלי עסקים, כגון: צילום אדריכלות ועיצוב פנים, צילום תדמית, צילום סרטי תדמית.