זוכרים שבמאמר הקודם – צילום וצלם – דובר על כך שעושים חזרה גנרלית לפרויקט הצילום, כדי ש ש"בזמן אמת" התוצאות תהיינה טובות יותר? ואם כך, למה אנו צריכים את העיבוד? אז זהו, מה שקורה בעצם, זה שאנו מגיעים למחשב האישי שלנו ושם אנו מגלים כי מה שצילמנו וראינו על מסך המצלמה לא תמיד זהה ב – 100% על גבי מסך המחשב. אם העבודה שלכם היתה טובה בשטח ונתוני התאורה טובים, אזי, עבודת העיבוד לא תהיה גדולה.
יש כמה דברים מאוד בסיסיים בעיבוד שמשדרגים את מראה התמונה.
√ חיתוך (קרופ) – ברור שאם עברנו חזרה גנרלית אנו יודעים לקמפז ולהכניס לפריים רק את מה שאנו רוצים, רק שלעיתים יש פרטים קטנים שבאותו רגע לא נראים לעין ובמחשב בהגדלה כן רואים – פעולת העיבוד – קרופ/ניקוי.
√ חשיפה נכונה וניגודיות – תוצאה בה הפריים המתקבל משקף נכון את הגוונים שצולמו בצורה נכונה, מה שבהיר יהיה בהיר והכהה יהיה כהה. במידה והיה אי דיוק בחשיפה יש צורך בפעולת עיבוד – ניגודיות.
זהו, לא הרבה וגם לא תמיד צריך לשנות את כל הנתונים, אך שוב, זה במידה והתמונה יצאה טובה. במידה ולא, יש עוד הרבה נתונים שאותם צריך לשנות. וישנם עיבודים שהינם טעמו האישי של הצלם או של הלקוח. בכל מקרה, עיבוד קל תמיד משדרג את התמונה, כמו כן, עיבוד תמונה נכון לכל סוגי הצילום כגון: צימרים, נופים, ארכיטקטורה, פורטרטים, עיצוב פנים ועוד.