שימוש באור/גילה אזולאי
אז דיברנו על זוויות, טכניקה, אמנות ועל צילום ערב, הפעם אני רוצה לדבר איתכם על הכלי החשוב ביותר בצילום והוא: שימוש באור.
אז אני יכולה להתחיל בזה שאספר שחלק גדול מאסטרטגיית השיווק שלי, אני מבצעת פניות טלפוניות ללקוחות פוטנציאליים ושם בעצם מתעוררת השאלה איך אני מצלמת?! האם אני מוסיפה פלאשים, האם משתמשת באור יום? אז לפני שאספר לכם איך אני מצלמת, אני רוצה שתבינו כי השימוש באור, גם אם הוא טבעי או מלאכותי, הוא חובה בכל צילום! האור בעצם יוצר את התוצאה הסופית של התמונה, יש לו השפעה על הגוונים, על צלליות (כן או לא), ובכל שניה ובכל זווית האפקט שלו על התמונה שונה. כמובן שגם בכל עונה האפקט על התמונה משתנה ולכן התוצאה הסופית משתנה. ניקח לדוגמא, צילום ביום חורפי, השמיים מעוננים ונדמה לכם שהצילום לא יצא טוב, אבל למה שאנו מרגישים, אין כל קשר לתוצאה של צילום ביום כזה, כי בעצם העננים מרככים את האור ואז יש לנו צילום רך וחם. בקיץ לעומת זאת, נכנסת השמש ומאירה לנו את הבית באופן טבעי, אך לעיתים האור חזק מדי ויוצר צללים על אזורים ורהיטים שאולי אנו אוהבים ואולי לא. אבל כך או כך, האור מאוד חשוב ובלעדיו אין לנו תמונה!
אז כשמגיע השלב לצלם בית בין אם זה ביום בהיר או מעונן, יש שתי דרכים עיקריות להשתמש באור. אחת מהן היא השימוש בתאורה מלאכותית, כלומר שימוש בפלאשים. והשניה היא HDR, שהכוונה היא לטכניקת צילום המאפשרת להוציא תוצאה כזו שהתמונה תיראה דומה בגוונים שלה למראה של עין אנושית, מראה טבעי. כי בעצם אם לא נשתמש בפלאש ולא נצלם HDR הסיכוי להכניס את האור הטבעי מבחוץ ואת גווני הירוק והכחול של הטבע, הוא אפסי. כשמצלמים בטכניקה רגילה, האור שייכנס מבעד לחלון/דלת יהיה שרוף! תארו לכם שאתם רוצים להאיר עוד את החדר, הצלם מעלה את הפרמטרים הרלבנטים, אבל באותה המידה האור מבחוץ יהיה שרוף יותר!
ההבדל בין שתי הטכניקות הוא, ששימוש בפלאש עוזר למנוע צלליות בתמונה – אם יודעים לכוון נכון – ובנוסף מאיר את החדר בצורה אחידה ומאפשר לאור הטבעי להשתלב. לעומת זאת השימוש בטכניקת HDR לעיתים יוצרת מצב של OVER SATURATION, כלומר, רוויה מרובה, ניתן לראות זאת בעיקר בבתים בהם הריהוט כהה ואז האור לא מתחלק שווה בשווה בכל החלל.
אני משתמשת בפלאשים כי אני אוהבת צילום נקי ללא צלליות של ריהוט ושל אביזרים, ואוהבת להכניס את הטבע פנימה כולל השמש.