כפי שאני נוהגת להזכיר בכל פעם, אין צילום ללא אור. במילה אור אני מתכוונת לכל סוגיו, אור טבעי, אור מלאכותי ואור סביבתי. היום נדבר על אור או בהקשר לעיצוב, תאורה סביבתית, שבניגוד לאור טבעי, ניתן לשלוט בה.
כאמור, האור הוא המרכיב הבסיסי של הצילום, בלעדיו לא תתקבל תוצאה, בעצם לא תהיה תמונה. כפי שאנו זוכרים מהימים של הפילים, חשיפה של הסרט לאור שורפת את הנגטיב. בצילום הדיגיטלי ישנה חשיפת יתר וחשיפת חסר. בשני המקרים הכוונה בעצם לשימוש נכון בתאורה, גם אם מדובר באור טבעי, תאורה מלאכותית (פלאשים) או גופי תאורה, המוגדרים כתאורה סביבתית, הממוקמת בתוך החלל ומחוצה לו. כמעצבים ואדריכלים אתם צריכים לחשוב כמה צעדים קדימה כשאתם בוחרים את התאורה, וזה מכיוון שאתם צריכים לחשוב לא רק על הלקוחות שלכם וההתאמה המירבית אליהם, אלא גם על צילום הפרויקט בהמשך הדרך.
לכן, יש לתכנן את התאורה בחשיבה כזו שאתם בונים שכבות, כמו ציור עם אלמנטים שונים, כמו עבודת פוטושופ.
מכאן שעיצוב נכון של התאורה בחלל, היא בחירה נכונה של תאורה המבוססת על עוצמות שונות, כשאנו מעוניינים ליצור אווירה מסוימת נשתמש בתאורה חמה, גוף תאורה המולבש בנורה לבנה נוטה ללכת לאיבוד בצילום וכל מה שנראה הוא בעצם נקודה לבנה גדולה, לעיתים מרוחה, תלוי בגודל הגוף, אך אם התאורה הלבנה היא בעצמה הנכונה, אנחנו יכולים למנוע את המריחה ולראות בבירור את גופי התאורה. בנוסף, נוכל לראות כיצד אור לבן משפיע על החומרים, כמו הקירות, העץ, האבן וכדומה. ניקח לדוגמא אזור בבית בו ההגיון אומר להלביש תאורה לבנה, חשבו כמה צעדים קדימה על הצילום ואולי תבחרו באהיל או בשנדליר להם מורכבים נורות לבנות בעוצמה הנכונה ואז האור לא יאפיל על גוף התאורה.
טיפ מצוין שאתן לכם בכדי להתמודד עם סוגי תאורה שונים בחלל אחד, כמו במטבח, בו אנו צריכים גם תאורה חמה וגם תאורה קרה, הוא לצלם את החלל כל פעם עם תאורת חסר, כלומר, נדליק את הקרה ונכבה את החמה וההפך כדי שנוכל לראות את ההשפעה של שכבת התאורה על הנושא אותו נרצה להאיר, אם זה את השיש, את האי, את פינת העבודה, את הטפט וכדומה.